Menukaart


Dinerkaart

Foargesetsjes

Vitello Tonnato salade
€ 9.50

Carpaccio van Black Angus rund, met stokoude kaas van de Fryske, pijnboompitjes, mosterdmayonaise en mesclunsla

 

 

Geiteslaatsje
€ 8.50

Salade met gekarameliseerde geitenkaas van de Molkerei met een gelei van gele bietjes, honing en pistachekruim

 

Salm van Fryske grûn
€ 11.50

"Gravad Lax" zalm bereid met dille, suiker en zeezout. Dun gesneden en geserveerd met citrus-mosterdsaus en een frisse salade

 

Akkrum Olé
€ 9.50

Akkrumer ham en Coppa di Akkrum, geserveerd met cantaloupe meloen gemarineerd in Licor 43

 

Moster-kerrie sop  
€ 5.50

Onze bekende mosterdsoep met blokjes Tynjethaler kaas en lente-ui

 

Sop fan de dei
€ 5.50

Soep van de dag

 

Bôleplanke
€ 7.50

Royale broodplank, met kruidenboter, pesto en tapenade

Haadgerjochten

De baarch van Grutte Pier
€ 18.50

Zacht gegaarde varkensfilet met zoete aardappel en saus van dragon en mosterd  

 

Ribeach mei knyflok
€  22.50

Runder-ribeyesteak van de grill met gepofte knoflook en rode wijnsaus

 

Byfstikjes fan laam 

€ 20.00

Biefstukjes van lamsbout met rode uiencompôte en honing-tijm saus

 

Hin út de oene
€ 18.50

Malse kipfilet uit de oven, gegratineerd met tomatentapenade, basilicum en brie

 

Blaukoppen mei boereskinke
€  21.00

Asperges met warme achterham, ei, boterjus en vers bereide hollandaisesaus

 

Blaukoppen mei salm

€  22.50

Asperges met gebakken zalmfilet, ei, boterjus en vers bereide hollandaisesaus

 

Kabeljou

€  19.50

Gebakken kabeljauwfilet met zoetzure chioggia biet en saus van witte wijn en zeekraal

 

Readbears
€ 19.50
Op de huid gebakken roodbaars, met gemarineerde gamba's met een frisse dressing van sjalotjes, tomaat en verse kruiden

 

Daaikessentsjes

€ 17.50

Ravioli met ricotta kaas en spinazie met roergebakken groenten in een romig sausje

 

Wâldflapke                                                    € 17.50

Wrap, gevuld met een curry van groenten, quorn, woudboontjes en Riperkritekaas



Neigesetsjes

Ierdbeifeestje
€ 8.50

Dessert van aardbeienkwark, roomijs, verse aardbeien en slagroom

 

Blanke juffer
€ 7.50

Dame blanche, drie bollen vanille-roomijs met warme chocoladesaus en slagroom

 

Frans syn taartsje
€  8.00

Warm appeltaartje met vanille-roomijs en karamelsaus

 

Tsiistaartsje "oars as oars"
€ 7.50

Warme muffin gevuld met een romige blauwschimmelkaas
geserveerd met een compôte van vijgen

 

Monchoutaart 2.0
€ 7.50

Monchoutaart met rood fruit, bastogne, aardbeien-roomijs en slagroom


Lunchkaart
Lunchkaart