16 maart - Fryske Tapasjûn

Onze chef Wouter en Fryske Streeksjef Djurre verzorgen een Friese Tapasavond.(Djurre biedt op zijn website www.djurrekookt.nl een biologische maaltijdbox aan, waarvoor hij iedere week nieuwe recepten bedenkt.) Met streekproducten en biologische ingrediënten uit Friesland maken ze verrassende kleine gerechtjes. Bij de speciaal ingerichte tapasbar, aan tafel of buiten bij de kamado bbq. Kortom, lekker genieten in ongedwongen sfeer bij Goerres, oan 'e Boarn.   

Aanvang 18:00 uur
Menuprijs per persoon € 37,50

Reserveren kan hier

 

 

Ontvangst met vers gebakken desembrood, met boter, tapenade en pesto.

Van de tapasbar:

  • Salade van wâldbeantsjes, gele biet, sinaasappel en suikerbrood croutons
  • Akkrumer ham met gemarineerde meloen en Frysk Hynder whiskystroop
  • Blini van rode biet, geitenkaas van de Molkerij, cashewnoten
  • Gazpacho van tomaat, munt en basilicum crème
  • Rouleau van gerookte zalm van Ale, met zeekraal en crème fraîche


Van de grill

  • Zacht gegaard buikspek, krokant gegrild, met dragon espuma
  • Biefstukje van ree uit de Deelen, met saus van chocolade en Friese kruidkoek
  • “Spaanse” omelet, met aardappel, knoflook en prei
  • Gepofte aardappel met kruidencême
  • Pulled chicken, met witte koolsalade, walnoten, citrusfruit en notenmayonaise
  • Groentespiesje met courgette, vleestomaat en mais
  • Kabeljauw “en papilotte” met wijn, boter en room gestoofd


Dessert:

  • Salade van peer, bleu de Wolvega en geroosterde noten
  • Crême catalana met Akkrumer reuzenbitter
  • Gegrilde cake, rood fruit, vanilleroom, crumble van Dúmkes
  • Boereiis fan Jinshuizen
  • Warme Apfelstrudel met in Frysk Famke likeur gewelde rozijnen